Uslovi kupovine

Napomena: upotrebom ovog internet sajta saglasni ste da ste pročitali i prihvatili uslove kupovine na ovom sajtu, ukoliko ne prihvatate dole navedene uslove kupovine molimo nemojte koristiti ovaj internet sajt. Hvala!

Politika privatnosti

* U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, podaci koje ostavljaju kupci na sajtu koriste se isključivo za komunikaciju u slučajevima kupovine robe, reklamacija i informacija za kupce. Rasveta-elektro plus lične podatke kupaca ne koristi za druge namene.

Pravo na odustajanje

* Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu izjavom o odustanku od ugovora najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema naručene robe kod kupca.

* U slučaju odustajanja od ugovora kupac se oslobađa svih obaveza, osim obaveze plaćanja troškova povraćaja robe.

* Proizvodi koji se vraćaju moraju biti neoštećeni i u originalnoj ambalaži. Obavezno je vraćanje računa kao i popunjena izjava o odustajanju od ugovara.

* Rasveta-elektro plus je dužna da zameni za drugi proizvod ili da kupcu vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora najkasnije 14 dana od prijema Izjave o odustanku od ugovora.

* Kupac je isključivo odgovaran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan.

Oštećen paket prilikom isporuke

* Svaki naručen proizvod se pre slanja pregledamo, ali dešava se da se u transportu ošteti ili polomi.

* Ukoliko Vam je stigao polomljeni proizvod potrebno je da to i prijavite najkasnije u roku od 24h, da bi smo mogli da uvažimo reklamaciju. Ukoliko primetite još prilikom isporuke kurira da je paket vidljivo oštećen možete reklamirati kod samog kurira i napraviti zapisnik.

* Rasveta-elektro plus će Vam po prijemu oštećenog paketa, poslati drugi proizvod kao zamenu.

Reklamacije i saobraznost

* Saobraznost svih proizvoda kupljenih kod nas je 24 meseci isključivo uz račun o kupljenoj robi, osim na sijalice i ostalu potrošnu robu gde je saobraznost neznatna i minimalna.

* Prilikom konstatovanja kvara na nekom od kupljenih proizvoda kod nas molimo Vas da nas kontaktirate putem mejla rasveta.elektro@gmail.com ili putem kontakt telefona 066/000-744, kako bi započeli proces reklamacije. Prilikom podnošenja reklamacije potrebno je popuniti reklamacioni list.

* Ukoliko zaista postoji problem sa nekim od naših proizvoda i reklamacija je opravdana, troškove transporta snosi Rasveta-elektro plus.

* Rok za odgovor na reklamaciju je 8 dana.

* Rok za rešavanje popravke proizvoda je 15 dana, nakon toga ukoliko nije moguća popravka Kupcu nudimo opciju vraćanja novca ili zamenu za novi proizvod.

* Potrošač nema pravo na reklamaciju ako je nedostatak na proizvodu nastao njegovom krivicom, fizička, mehanička i hemijska oštećenja pri upotrebi proizvoda ili nepravilno održavanje robe. Takođe kupac gubi pravo na reklamaciju ukoliko je montaža proizvoda izvršena od strane nestručnog lica.

Račun

* Prilikom kreiranja porudžbine na sajtu rasveta-elektro.com kupac dobija primerak računa na mejl koji je upisao prilikom popunjavanja podataka i podacima koje je naveo prilikom kreiranja porudžbine.

* Nakon evidentiranja porudžbine, na dan slanja porudžbine kupcu se izdaje fiskalni račun putem mejla i šalje u paketu sa porudžbinom u štampanom obliku.

Dostupnost i cena proizvoda

* Proizvodi naručeni na sajtu rasveta-elektro.com se isporučuju u roku od 2-3 dana, u zavisnosti kada je kreirana porudžbina u toku dana. Ukoliko neki od proizvoda trenutno nema na stanju, kupac će biti obavešten putem SMS-a, mejla ili putem telefona. Ukoliko se očekuje obnova lagera, uz saglasnost kupca, se dogovara naknadno vreme isporuke.

* Cena svih proizvoda na sajtu je sa uračunatim PDV-om.

* U cenu proizvoda nije uračunata cena dostave narudžbine, cena dostave se posebno obračunava kao “Usluga dostave” na računu. Kupac ostvaruje besplatnu uslugu dostave za pojedinačnu narudžbinu veću do 10000 dinara.

* Rasveta-elektro plus zadržava pravo promene cene proizvoda ukoliko je došlo do grube greške u obračunavanju cene, neažurirane promene i slično.

Način i uslovi dostave

* Cena usluge dostave porudžbine je fiksna i iznosi 450 din po paketu i taj iznos će biti iskazan na računu sa ostalim poručenim proizvodima kao “Usluga dostave”. Za porudžbine preko 10000 din, usluga ili troškovi dostave su Vam besplatni i ne obračunavaju se na računu.

* Porudžbina kreirana do 13h šalje se istog dana a nakon 13h šalje se sutradan, tako da je potrebno ukupno 1-2 dana da paket stigne do Vas ne računajući vikend.

* U izuzetnim slučajevima: povećanog obima posla, objedinjavanje više proizvoda iz različitih magacina u jedan paket, eventualnog kašnjenja u obnovi lagera od strane dobavljača, kao i eventualno nepreuzmanje paketa od strane kurirske službe moguće je prolongiranje rokova isporuke na 2-4 dana.

* Dostavu poručenih proizvoda šaljemo preko kurirskih službi Postexpress i Bex. Prvenstveno slanje ide preko Postexpress kurirske službe osim u slučaju kada paket prelazi gabarite preko 60x50x50cm i tada se šalje preko Bex kurirske službe. Takođe određeni proizvodi se otpremaju iz drugih magacina i takve pošiljke se šalju putem Bex kurirske službe.